Repatriëring

Bij iedere repatriëring staan voor ons het welzijn en de gezondheid van de patiënt vooraan.

Het team op kantoor, de artsen en het medisch team, bestaand uit een verpleegkundige en een chauffeur, staan klaar om u te helpen en te begeleiden.
In overleg wordt er gekeken naar de beste oplossing voor de patiënt, zowel medisch gezien als naar de wens van de patiënt en familie.
Zodra deze wens duidelijk is kan Medical Service WegMoo bekijken welke inspanning zij hiervoor moet leveren. Dit wordt allemaal vastgelegd in een offerte. Welke wij graag met u doornemen.

Er zijn twee manieren van repatriëring. Per vliegtuig of ambulance.
Elke repatriëring heeft een kostenplaatje. Dit overwegen we en bespreken we, daarnaast houden we ook rekening met de wensen van de familie en patiënt. Als laatste denken ook onze artsen mee. Zij kijken naar de mogelijkheden van het transport en de opties die dit transport biedt qua zorg.

We rijden door heel Europa.

Voorbeeld

Na een valpartij in Zuid-Frankrijk wil de patiënt naar een ziekenhuis in Nederland gebracht worden.

Aan de hand van de korte afstand is het hier verstandig om per ambulance het transport te verrichten. Dit wordt definitief besloten aan de hand van de verwondingen en de gezondheidstoestand van de patiënt.

Wat is er belangrijk voor de berekening van de kosten?

De volgende factoren hebben invloed op de berekening van de kosten:

– Gezondheidstoestand van de patiënt
– De reis, reisafstand, tol, overnachtingen
– Het aantal begeleiders
– Gebruik van medische materialen en hulpmiddelen

Maatgevend voor de berekening van de kosten is natuurlijk vooral de af te leggen afstand. Onze medewerkers kunnen u volledig vrijblijvend telefonisch of per e-mail een kostenraming voor uw repatriëring geven. Neem contact met ons via telefoon, email of het contactformulier en wij beantwoorden uw vragen graag.

Wie draagt de kosten van de repatriëring?

U hoeft niet verzekerd te zijn om gebruik te kunnen maken van onze diensten. We rijden zowel particuliere ritten, ritten voor de verzekeringen/alarmcentrales.

Indien u van uw verzekering of hulporganisatie de toezegging van een complete of gedeeltelijke overname van de kosten ontvangt, regelen wij alle financiële vragen betreffende de repatriëring met de verzekering. In het geval dat uw verzekering echter weigert de repatriëringskosten te dragen, organiseren wij de repatriëring graag te allen tijde als een particuliere dienst voor u. 

Een repatriëring wordt altijd vergoed vanuit de reisverzekering.

Onze ervaringen

Aan de grens in Polen een Oekraïense patiënt ophalen

Nu contact opnemen voor uw repatriëring

Bij vragen of offerteaanvragen kunt u ons 24 uur per dag telefonisch, per email of d.m.v. ons contactformulier bereiken.

+ 31 (0) 6 – 147 22 695

medical@wegmoo.nl